XXII. epizóda: doc. JUDr. Zuzana Macková, PhD.: Z pohľadu sveta je o slovenské mamičky, ktoré sa starajú o novonarodené a malé deti, dobre postarané

O postavení matiek a detí, o ochrane matiek a detí v sociálnom systéme, o vývoji práva sociálneho zabezpečenia, o historických kontextoch rozvoja práva sociálneho zabezpečenia, o najnovších trendoch pri sociálnej ochrane detí a rodiny, o významných osobnostiach podieľajúcich sa na rozvoji práva sociálneho zabezpečenia, o sociálnom presahu zdaňovania, o populačnej politike štátu, o počiatku jasieľ a škôlok, o fungovaní sociálnych systémov v niektorých krajinách Európy, ale aj o praktických radách pri čerpaní sociálnych dávok pre budúce mamičky sme diskutovali s docentkou pôsobiacou na Katedre pracovného práva a práva sociálneho zabezpečenia Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave doc. JUDr. Zuzanou Mackovou, PhD. 

Profesor Švejcar povedal, že najväčším prínosom pre muža je kritika jeho ženy, že keď ho kritizuje, vlastne ho posúva dopredu.
Doc. JUDr. Zuzana Macková, PhD. 

Zvučka podcastu je od umelca John_Sib z lokality Pixabay.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *